0 kr 0
Sol/Övriga glasögon  Blåljusfilter Dator Gaming

Glasögon blåljusfilter

53
Blåljusfilter Plano Square
Blåljusfilter utan styrka
552 kr
52
Blåljusfilter Plano Cat Eye
Utan styrka med blåljusfilter
552 kr
52
Blåljusfilter Plano Cat Eye
Glasögon utan styrka med blåljusfilter
552 kr
48
VIKTOR Blåljusfilter Receptglas
Glasögon med receptglas och blåljusfilter
999 kr
Sport Clear Pro Versatile
Med blåljusfilter för bättre synkomfort!
603 kr
SPORT CLEAR PRO BIFOCALS
Sportglasögon med klarglas och läsruta.
från 603 kr
Piloter, bilförare
SPORT PILOT BIFOKALA
Solglasögon med läsruta och blåljusfilter.
1 450 kr
FLIP-UP BLÅLJUSFILTER
Skydd mot det blå ljuset
425 kr
plano 52
Blåljusfilter Vuxna
För skärmanvändning
245 kr

Vi är många som har mycket skärmtid både på jobbet och fritiden. Glasögon med blåljusfilter, eller gaming glasögon, minskar mängden energirikt blåljus som ögat utsätts för. Det kan ge ett skarpare seende och mindre trötthet. Använd glasögon med blåljusfilter om du spelar, jobbar eller läser mycket framför skärmen!    

Dagens platta skärmar, LED-lampor, läsplattor och mobiler innehåller en mycket högre andel blått ljus än äldre glödlampor och tjock-skärmar.

Denna strålning kan ge irriterande och trötta ögon - något som glasögon med blåljusfilter kan avhjälpa.

Motverka blåljus med slipade glasögon med blåljusfilter

Vi slipar glasögon med blåljusfilter både med och utan styrka. Välj 0,00 på glasögonen du är intresserad av glasögon utan styrka.

Glasen är behandlade med ett skydd för det skadliga ljuset i det blåvioletta bandet mellan 380 och 500 nm som kallas synligt högenergiljus. Våglängder på mellan 380 och 440 nm anses vara särskilt kritiska och kan ge skador på näthinnan. Våra glas från CentroStyle blockerar 80% av högenergiljuset 380-550 nm. Var rädd om dina ögon!

Se en videopresentation här av modellen Pocket blåljusfilter!

Blåviolett ljus

Sedan länge vet vi att UV-ljus är skadligt för biologisk vävnad som hud och ögon. Även blåviolett ljus kan dock orsaka skador, framför allt på ögonen. I motsats till UV-ljuset, som främst absorberas av ögats främre del, når det blå ljuset ända bak till näthinnan. För mycket ljus inom de ultravioletta och blå-violetta banden kan skada det mänskliga ögat. Det kan leda till inflammationer på hornhinnan eller orsaka skador på ögats lins och framför allt degenerera näthinnan med synförsämringar som resultat.

Använd solglasögon med UV-skydd vid starkt solljus utomhus och ofärgade glas med blåljusfilter när du använder skärmar inomhus!

Blåvioletta ljusets inverkan på sömncykeln

Även nattsömnen påverkas av det blå ljuset! Hormonet melatonin minskar av det blå ljuset och spelar en viktig roll för att reglera vår sömncykel. Den ljusenergi vi behöver för processen tas till stor del upp genom våra ögon. Om du t.ex. använder mobiltelefonen innan du lägger dig så finns studier som visar att det tar längre tid innan du faller i sömn eftersom hormonet reduceras av det blå ljuset från skärmen.

 


  • Stort sortiment
  • Låga priser
  • Fraktfritt över 400kr
  • Glasögontillbehör i mängder

Din kundvagn(0 st )

Varukorgen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan