0 kr 0
Sol/Övriga glasögon  Bilkörning

Glasögon för bilkörning

135 x 50 mm.
Gula glasögon 135 X 50
Gula kontrasthöjande glasögon
från 504 kr
144 X 42 MM
Gula Glasögon 144 X 42
Gula kontrasthöjande glasögon
från 504 kr
142 X 54 mm
Gula glasögon XL 142 X 54
Kontrasthöjande gula glas
från 504 kr
FLIP-UP BLÅLJUSFILTER
Skydd mot det blå ljuset
425 kr
62 x 54 mm
FLIP-UP GULA KONTRASTHÖJANDE
Flip up med kontrasthöjande glas
425 kr
60 x 36 mm
FLIP-UP GULA POLARISERANDE
Kontrasthöjande gula flip-up
425 kr
60 x 38 mm
FLIP-UP GULA -Kontrasthöjande
Kontrasthöjande flip-up
368 kr
Piloter, bilförare
SPORT PILOT BIFOKALA
Solglasögon med läsruta och blåljusfilter.
1 450 kr
Piloter, bilförare
SPORT PILOT VERSATILE
Med icke polariserande glas
1 395 kr
Kontrasthöjande
SPORT VISION VERSATILE
Med kontrashöjande glas
750 kr
Enkla fit over
Gula glasögon 135X42
Kontrasthöjande gula glas
289 kr

Har du problem med mötande moderna bilars blåaktiga ljuskällor? Glasögon med ett gult filter som minskar det blå ljuset får mötande bilars strålkastare kan vara ett alternativ! Genom att det intensiva blå ljuset reduceras minskar den upplevda bländningen. Glasen är anti-reflexbehandlade för att minimera störande reflexer. Många upplever att mörkerseendet blir sämre med åldern, ögats lins blir grumligare och dess förmåga att bryta ljuset försämras.
För de som blir mer närsynta i mörker (nattmyopi) kan vi även erbjuda glas med styrkorna -0,25 eller -0,50 D. Nattmyopi kan drabba både de som har och inte har synkorrektion på dagen.

Gula glasögon för säker bilkörning

Att sitta och köra bil kan vara väldigt ansträngande för ögonen. När det är mörkt får ögonen arbeta lite extra. Det i kombination med ljuskällor från mötande trafik kan vara väldigt besvärande. Gula glasögon för bilkörning är kontrasthöjande vilket bidrar till ett bättre mörkerseende. Konturer framträder tydligare och ger en mer behaglig bilkörning. Det bidrar också till bättre sikt under dåliga förhållanden som dimma, vilket ökar säkerheten ytterligare. Glasögon med gult glas finns i flera olika modeller samt clip on som enkelt fästs på de ordinarie glasögonen. Kontrastglasögon kan därför hjälpa bilister att se bättre vid bilkörning i mörker.

 

Reducera blåljus med gult glas

Blåljus från andra ljuskällor som mötande bilar och lyktstolpar kan bidra till irriterade ögon. Gula glasögon och andra modeller med blåljusfilter har en reducerande effekt. Glasögon för mörkerkörning finns både med eller utan styrka samt som fit over modeller. Fit over innebär att de kan användas på de ordinarie glasögonen. De är också slipade för att minska reflektioner som kommer från andra ljuskällor för att föraren ska kunna lägga all sin fokus på vägen. Kan användas av både yrkesverksamma efter vägen och vanliga bilister. Glasögon för bilkörning i mörker bidrar till en mer avslappnad stund bakom ratten för ögonen. 

 


  • Stort sortiment
  • Låga priser
  • Fraktfritt över 400kr
  • Glasögontillbehör i mängder

Din kundvagn(0 st )

Varukorgen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan