Stäng
Hem  ›  Tillbehör  ›  Ultraljudstvätt / UVC Desinfektion

Ultraljudstvätt / UVC Desinfektion

En ultraljudstvätt gör effektivt och snabbt rent glasögon och linser. Många modeller kan dessutom användas för att tvätta smycken och klockarmband. Det går snabbt att använda en ultraljudstvätt till glasögon – på endast någon minut är de rena och redo att återigen användas. Ett prisvärt alternativ för att snabbt och bekvämt få rena glasögon.

Hur fungerar en ultraljudstvätt?

En ultraljudstvätt för glasögon ska inte blandas ihop med ultraljud som används på sjukhus, det är en helt annan typ av teknik. Det finns en generator i maskinen som skapar ultraljudsfrekvenser som går in i en svängare, som producerar bubblor. Bubblorna i sin tur imploderar och gör så att smuts avlägsnas. Hela rengöringen är skonsam och kommer inte att skada dina glasögon.

Använda ultraljudstvätt till glasögon

Det är enkelt att använda de ultraljudstvättar till glasögon som Webboptik säljer. Samtliga modeller har flera olika tvättprogram, ställ in program utifrån storleken på det som ska rengöras samt hur smutsigt det är. När programmet är klart stänger maskinen per automatik av sig. Använd endast rengöringsmedel som är framtaget för ultraljudstvättar. Andra medel kan skada både ultraljudstvätten och dina glasögon. När programmet är färdigt tömmer du ut smutsen som samlas på botten.

Rengör glasögon på djupet

Fördelen med att använda ultraljudsrengöring till glasögon är att den rengör alla delar på glasögonen, även där du normalt inte kommer åt. Glasögonen blir rengjord på ett skonsamt sätt och det går på några minuter. Investeringen i en ultraljudstvätt är väl värt pengarna. En smidig maskin som är lätt att komma igång och använda både till glasögon och smycken. 

UVC lampa

UV-C-teknik är en fysisk desinficeringsmetod med ett utmärkt förhållande mellan kostnad och nytta, den är ekologiskt och, till skillnad från kemiska medel, arbetar mot alla mikroorganismer utan att skapa resistens.

- Hur fungerar den bakteriedödande handlingen? UV-C-bandet eliminerar bakterier, virus, svampar, sporer, mögel och kvalster, förstör DNA och hämmar dess reproduktion och spridning. UVC-strålar har en stark bakteriedödande effekt och är mest effektiva på våglängden 253,7 nm (nanometer).

6 artiklar Kampanjer(0) Sortering: Standard Bästsäljare Senaste Lägsta pris
KONTAKTLINSER
LINSSVÄTT
CentroStyle
Enkel och snabb rengöring av mjuka linser på bara 3 minuter!
659 kr
Ultraljudstvätt
CentroStyle
Med ståltank, 0,8 liter
2 201 kr
Ultraljudstvätt
CentroStyle
Effektivt ultraljudsbad för smycken, glasögon mm.
1 032 kr
1000 ML
Optoclean tvättmedel till Ultraljudstvätt
ELMA
Rengöringsmedel för ultraljudstvätt. OptoClean förbättrar tvätteffekten. 1 liter
442 kr
150 ML
Tvättmedel till Ultraljudstvätt
CentroStyle
Förbättrar tvätteffekten hos ultraljudstvättar.
105 kr
UVC Lampa Desinfektion
CentroStyle
Desinficera Covid 19 virus, bakterier mm.!
från 3 714 kr

Stort sortiment Låga priser Fraktfritt över 400kr

Din kundvagn(0 st)

Varukorgen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
400 kr kvar till fri frakt
Stort sortiment Låga priser Fraktfritt över 400kr