0 kr 0
Förstoring  Luppar

Kvalitets luppar

Filtrera Visa 3 artiklar
3 artiklar
Sortering:
1,5-11X
PANNLUPP MED LED BELYSNING
Med förstoring från 1,5 till 11X .
413 kr
1,2-3,5X
PANNLUPP MED LED BELYSNING
Pannlupp med lampa. 1,2 - 3,5X förstoring
479 kr
10X/20X
LUPP DUBBEL 10x & 20x
Dubbel lupp 10X & 20X förstoring
409 kr

Kvalitets luppar

Luppglasögon för många användningsområden

Luppar är en slags förstoringslins som ofta används inom yrken som tandläkare, kirurger, urmakare och forskare – d.v.s. yrken där man behöver kunna se små saker tydligt. För dig som arbetar inom något av dessa områden eller som helt enkelt vill kunna se pyttesmå saker är luppar perfekt! Vi erbjuder många olika luppar, exempelvis urmakarlupp och aplanatisk (distorsionsfri) lupp. Beroende på hur smått du vill kunna se kan du välja bland luppar med olika styrka och förstoring. Vi har bland annat luppar med 3x förstoring men även med hela 20x förstoring. Ibland vill du kanske kunna variera dig? I så fall kan en lupp med olika förstoringslinser vara passande. Vi erbjuder luppar med 3 förstoringsglas.

Luppar – som ett litet förstoringsglas

En lupp är ungefär som ett förstoringsglas men brännvidden är kortare. Dessutom är förstoringsfaktorn oftast större i en lupp än i ett vanligt förstoringsglas. För dig som vill kunna se detaljer på små ting, exempelvis frimärken, mynt, fibrer och liknande, kan luppar vara mycket användbara. Kolla in vårt sortiment av kvalitativa luppar och hitta den variant som passar dig. Vi har samlat ett brett utbud av luppar med olika förstoring. Du kan hitta luppar med flera linser, luppar med lock och i olika material. Kanske har du redan en lupp som du använder? Då kanske några av våra tillbehör kan vara intressanta? Vi erbjuder bland annat monokel med korg som du kan hänga i en kedja.

Stort urval av luppar med tillbehör

Luppar kan vara till stor hjälp både privat och vid yrkesutövning. Genom att komplettera en lupp med tillbehör kan den anpassas till dina behov. En lupp med belysning kan hjälpa dig att se din förstoring ännu bättre, och underlätta vid dålig belysning. Allt från små luppar som är lätt att ta med i väskan till stora pannluppar som låter dig ha händerna fria.  Är du i behöv av att använda olika förstoringar finns det exempelvis en pannlupp som kan justeras. Då är det möjligt att välja förstoring från 1,5X och uppåt – mycket användbar och uppskattad modell. Den första luppen tillverkades i slutet av 1600-talet och är än idag ett användbart verktyg i många sammanhang!


  • Stort sortiment
  • Låga priser
  • Fraktfritt över 400kr
  • Glasögontillbehör i mängder

Din kundvagn(0 st )

Varukorgen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan